19.3.2013 Uusi laki omaisuuden ilmoitusvelvollisesta astunut voimaan Espanjassa: Lue lisää linkistä: www.finlandia.es

Aiheesta kirjoittaa myös Se-uutislehti nro 189, joka avautuu linkistä: epaper

 

1.9.2012 on astunut voimaan uusi sääntö, jotta voisi saada Kanariansaarten asukkaiden matkustaja-alennuksen eli residencia-vähennyksen matkalipusta, pitää lippuluukulla olla mukana uusi todistus nimeltään Certificados de Viajes. Todistus on voimassa kuusi kuukautta kerrallaan ja maksullinen todistus anottavissa kaupungintalolta aiemmin myönnetyn Certificado de registro de ciudadano de la unión todistuksen ja passin kera. Las Palmasin kaupungintalon sivuilta löytyy teksti espanjaksi. Todistuksen voi myös tilata netin kautta ilmaiseksi, mikäli omat perustiedot asuinpaikkoineen ovat kunnossa, linkistä: www.laspalmasgc.es/views/Ayuntamiento/Certificado.. 

(Mikäli sähköpostin välityksellä ei kuulu muutaman päivän sisällä mitään, on kyseessä jokin vikatapahtuma, joten sitten vain toimistoon hakemaan maksullista todistusta!)

Jos Barcelonan tai Madridin lähtöselvityksessä tuota todistusta ei ole, niin voi yrittää maksaa residencia- alennusosuuden lähtöselvityksessä tai palvelutiskillä. Eräässä tapauksessa lentoyhtiö otti vastaan residensia- alennuksen osuuden 21€, jolloin ei pakotettu ostamaan täysin uutta lippua ties mihin hintaan tahansa. Lento olikin viimeistä paikkaa myöden täynnä. 1.4.2013 Esimerkiksi varattaessa Vueling-sivujen kautta residensian kera lennon Las Palmas-Barcelona riittää, että ilmoittaa nie/nif-numeronsa lentovarauksen maksun yhteydessä. Jos residensia on voimassa, tipahtaa sähköpostiin viesti, jotta lähtöselvityksessä ei tarvitse esittää kuin passi ja lentolippu. 

25.5.2013 Fred Olsen vaatii toistaiseksi alkuperäisen maksullisen Certificados de Viajes paperitodistuksen laivalippuja toimistosta haettaessa, ennen menoa Cataliinan puistossa olevaan bussiin, joka ajaa satamaan. Bussiin pitää erikseen pyytää ilmainen bussilippu laivalipun varauksen yhteydessä, muutoin bussiin ei pääse. Mainittakoon, että Certificados de Viajes todistuksen hinta haettaessa Casa del Marin toimistosta oli 2013 toukokuussa 2,46€. 

24.4.2012 voimaan astunut uusi Espanjan ulkomaalaislaki tuo muutoksia kaikille tilapäisesti maassa oleskeleville. Uudistuksella halutaan helpottaa Espanjan terveydenhuollon ylikuormittuminen ja väärinkäytökset. Fuengirolassa julkaistava Olé-lehti on kirjoittanut aiheesta neljän sivun mittaisen artikkelin numerossa 6-7/2012. Kyseinen numero on luettavissa myös kerholla. Olé löytyy osoitteesta www.olekustannus.com