Vuoden 2014 alusta potilas voi hankkia lääkkeitä Suomessa kirjoitetulla lääkemääräyksellä myös muiden EU- ja ETA-maiden apteekeista.

Samoin toisessa EU- tai ETA-maassa kirjoitetulla eurooppalaisella lääkemääräyksellä voidaan hankkia lääkkeitä Suomen apteekeista.

Potilaan on itse pyydettävä lääkäriltä eurooppalainen lääkemääräys. Suomen rajojen ulkopuolella ostamansa lääkkeet potilas maksaa ensin kokonaan itse ja hakee myöhemmin korvausta Kelasta. Linkki Sosiaali- ja Terveysministeriön tiedotteeseen: www.stm.fi/tiedotteet

Suomessa on tehty ajokorttilakiin muutoksia vuoden 2013 alusta:

 

Tämä käytännössä tarkoittaa että henkilöautojen, moottoripyörien, mopojen ja traktorien ajokortit ovat uuden lain myötä voimassa 15 vuotta kerrallaan. Kuorma-autokortti täytyy uusia viiden vuoden välein. Lakiuudistus tarkoittaa myös sitä, että jos ajokorttiin tulee muutoksia, muuttuu se määräaikaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uuden ajokorttiluokan lisäämisen myötä myös muut voimassaolevat ajokorttiluokat muuttuvat määräaikaisiksi.

 

Kannattaa miettiä tarkkaan, jos aikoo mennä suomalaiseen autokouluun vanhan ajokorttin ollessa vielä voimassa. Viiden vuoden välein joutuu nyt anomaan uutta korttia poliisilta ja ottamaan uudet passikuvat. Tulee vaivaa ja kustannuksia.

 

Kannattaa myös muistaa, että mikäli olet pysyvästi muuttanut ulkomaille ja suomalainen ajokortti häviää tai varastetaan, niin et saa enää Suomesta uutta ajokorttia noin vaan, vaan joudut muuttamaan takaisin Suomeen ja sen jälkeen anomaan uutta ajokorttia Suomesta.