SUOMI-KERHO CLUB FINLANDIA

 

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

 

YLEISTÄ

 

Vuosi 2017 on Suomi-Kerhon 40 vuotisjuhlavuosi. Kerhon ja seurakunnan yhteinen juhla pidetään 9.3.2017. Suomi-Kerho ja Gran Canarian suomalainen ev.lut. seurakunta on perustettu samanaikaisesti.

 

Suomi-Kerhon toiminnassa panostetaan jäsenviihtyvyyteen kehittämällä jäsenpalveluja ja kerhotiloja. Syystoimintakausi on osoittanut, että töitä tehdään pienenevän aktiivijoukon turvin.

 

Kerhon tehtävistä on jouduttu ulkoistamaan lakiasiat, kirjanpito ja osa siivouksesta. Lisävoimia tarvittaisiin uusien jäsenten joukosta, joita on ilahduttavasti liittynyt kerhon jäseniksi. Toivotamme kaikki halukkaat jäsenet, uudet ja vanhat, tervetulleiksi työskentelemään mukavassa ilmapiirissä yhteisten etujen puolesta.

 

TOIMINNAN PERUSRUNKO

-          Kerholla järjestetään espanjan kielen kursseja eri tasoilla oleville opiskelijoille.

-          Kuoroharjoituksia pidetään viikoittain ja kuoro käy esiintymässä eri tilaisuuksissa.

-          Kuntoliikunnan osalta järjestetään mm. vuoristo- ja sauvakävelyjä sekä erilaista jumppatoimintaa, mikäli vetäjiä löytyy.

-          Biljardia pelataan kerhon aukioloaikoina sekä järjestetään biljardikisoja miehille sekä naisille.

-          Tanssit järjestetään keskiviikko- ja lauantai-iltana sekä karaoke pidetään tiistai-iltana. Ko. iltoina annetaan mahdollisuus myös saarella vierailevien taiteilijoiden esiintyä kerhon tiloissa ilman rahapalkkiota.

-          Maanantai-iltana pidetään vapaamuotoinen klubi-ilta, (viihdeilta) jossa on jäsenten tekemää ja toteuttamaa ohjelmaa, runon lausuntaa, laulua, vitsejä ja kaskuja, vierailevia esiintyjiä, luentoja eri aiheista, musiikin kuuntelua, television katselua, seurustelua, pelataan shakkia ja muita pelejä. Baari, kahvio, kirjasto ja toimisto pidetään klubi-iltana auki. Klubi-iltojen ohjelmaa valmistelee viihdevastaava.

-          Erilaisista aiheista järjestetään alustuksia aina kun on asiantuntijoita niitä toteuttamassa.

-          Torstaina iltapäivästä jäsenillä on mahdollisuus saunoa.

-          Lauantaina ennen tanssien aloittamista järjestetään tietokilpailu, mikäli vetäjä löytyy.

-          Sunnuntaina ja perjantaina kerho pidetään suljettuna.

-          Retkiä saaren eri osiin tehdään kahden viikon välein perjantaisin ja naapurisaarille muutaman kerran toimintakauden aikana. Retkille voivat osallistua jäsenet ja saarella vierailevat turistit. Perinteinen Piknik-retki eväineen järjestetään syksyllä. Keväällä henkilökunnan loppukaronkka järjestetään hallituksen erikseen päättämällä tavalla.

-          Mölkkyä pelataan joka toinen perjantai, jolloin ei ole retkiä.

-          Kirjastossa on noin 4.500 nidettä joita jäsenet voivat lainata.

-          Internetin käyttö kerhon alakerran tiloissa päivisin kerhon aukioloaikana ja klubi-iltana on sallittu ainoastaan jäsenille.

-          Myyjäiset ja kirpputori järjestetään syksyisin ja myös keväällä mikäli on tarvetta.

-          Lounas valmistetaan maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.

-          Pikkujouluna ja jouluaattona valmistetaan perinteinen suomalainen jouluateria.

-          Suomen itsenäisyyspäivän juhla 6.12. järjestetään perinteisin menoin.

-          Kerhon 50 v. historiikin kirjoitustyö aloitetaan.

-          Mikäli ideoita ja vetäjiä löytyy, hallitus voi järjestää muutakin kerhon sääntöjen sallimaa toimintaa.

-          Tiedotustoimintaa toteutetaan julkaisemalla Canterasin Kaikuja nimistä lehteä, mikäli lehden tekijöitä löydetään. Lehti postitetaan vain sitä haluaville postimaksua vastaan. Lehti on luettavissa internetissä kerhon kotisivulla www.suomikerho.net. Lisäksi hallitus tiedottaa päätöksistään kerhon ilmoitustaululla sekä erikseen pidettävissä tiedotustilaisuuksissa. Erilaisista tilaisuuksista ja tapahtumista ilmoitetaan kerhon ilmoitustaululla, kotisivulla ja kerhon facebook sivulla.

-          Tavaroiden säilytystä jatketaan kerhon tiloissa. Säilytykseen voi jättää aikuinen kerhon jäsen yhden kollin, jonka paino on enintään 30 kg. ja kooltaan enintään 65 x 65 x 35 cm. Säilytyksen hinta on kesäajalta huhtikuu – syyskuu 2 € kolli kuukaudessa vähintään 12 euroa. Talvisäilytys lokakuu – maaliskuu 5 € kolli kuukaudessa. Tavarat säilytetään 2 vuotta, jonka jälkeen ne hävitetään. Koko kuukausimaksu peritään alkavalta kuukaudelta.

-          Hallituksen päätöksellä voidaan kerhon tiloja antaa yksityishenkilöiden ja eri järjestöjen käyttöön siten ettei se haittaa kerhon normaalitoimintaa. Järjestäjät vastaavat tilaisuuksien järjestämiseen tarvittavista henkilöistä ja kerholle koituvista kuluista.

-          Kerhon hallinnon käytettävissä on espanjankielen tulkki.

-          Kerho toimii hyvässä yhteistyössä Suomi-Seuran, Ulkosuomalaisparlamentin sekä Gran Canarian suomalaisen evankelis-luterilaisen seurakunnan kanssa.

 

Hallitus toivoo, että jäsenet käyttävät aktiivisesti kerhon palveluja ja tulevat myös mukaan toimintaan.

 

Hyvää ja aktiivista toimintavuotta toivottaen.

 

SUOMI-KERHOn hallitus.