Tässä muutamia poimintoja siitä, mitä on tapahtunut:

15.2.2012 Muelle-kauppakeskuksen edessä Catalinan puiston läheisyydessä tytöt tulivat kauppaamaan kukkia viidellä sentillä. Eräät Suomesta Kanarialle lomalle tulleet joutuivat heidän myyntipuheilleen. Lompakon esille kaivettua ja maksua esille ottaessa olivatkin kukkaistyttöjen sormet näppärämmät, lompakosta hävisikin useita satoja euroja.

17.2.2012 Suomi-Kerhon edessä juoksi paikallinen nuori mies ohitse ja nappasi oven edessä lompakon. Mukana hävisi yli 600 euroa sekä kaikki luottokortit ja myös ajokortti.

2.3.2012 Portugal-kadulla vastapäätä Suomi-Kerhon ulko-ovea joltakulta paikalliselta oli varastettu jotain. Poliisit pidättävät paikallista nuorta miestä ja mukana ollutta naista. Se, mitä tapahtuu on epäselvä, mutta yleisöä on tapahtumalla paljon.

27.3.2012 Paikallisesta karaokebaarista mukavan viihdeillan jälkeen ulos tultaessa päin juoksi tarkoituksella marokkolainen mies. Seurauksena kaatuminen, käsi murtuneena kahdesta kohtaa ja lompakko varastettu mukana useita satoja euroja.

30.3.2012 Portugal-kadulla toisesta kerroksesta yöaikaan tultu sisään raollaan ollesta ikkunasta ja varastettu nukkuessa kannettava tietokone.

31.3.2012 Paikallisessa kaupassa vanhaksi romaanialaisnaiseksi pukeutunut nuori nainen pyysi vanhempaa rouvaa kurkottamaan ylähyllyltä myyntitavaraa alas. Avuliaan naisen kaulasta roikkunut kukkaro rahoineen olivat kadonneet, samoin apua pyytänyt nuori nainen. Tässä tapauksessa kaupan valvontakamerat tallensivat tapahtuman ja poliisit saivat kuvat levitykseen sekä samana iltana löytyi myös varas. Osa rahoista saatiin takaisin, mutta ei niitä, jotka varas oli jo ehtinyt käyttää. Varas joutui nopeasti myös oikeuteen selittelemään tekosiaan.

 

29.4.2012 Nopsajalkainen nuori mies nappasi taitavan nopeasti takaapäin naisen kaulalta kukkaron. Mukana meni vähän rahaa, mutta eniten harmittaa luottokorttien ja ajokortin menetys. Luottokortit tietty kuoletettiin heti, mutta uuden ajokortin saaminen teettää töitä. Naishenkilö lähti jopa juoksemaan varkaan perään huutaen samalla apua, mutta kukaan ei tullut auttamaan ja varkaan jalat olivat nuoremmat sekä nopsemmat. Varkaan lähtiessä kukkaron kanssa juoksemaan pakoon, hän veti päänsä päälle hupparinsa... jälleen tyypillinen hupparipoika-varkaus.

 

Joulukuu 2012. Paikallisissa espanjankielisissä lehdissä on kerrottu kuinka taskuvarkauksien määrä on kasvanut melkoisesti. Useimmiten taskuvaras hyödyntää esimerkiksi bussien ja markkinoiden ihmispaljouden ruuhkaa ja iskee silloin takataskun lompsaan. Espanjalaiset tv-kanavat ovat myös hiljattain näyttäneet useaan otteeseen valvontakameroiden ottamia videoita, kuinka helposti lompsan varastaminen käy.

Käytännössä koettua: Uimarannalla jotkut poikaryhmät saattavat tulla häritsemään eteesi auringonottoasi melkoisen lähelle tapellen hyvinkin äänekkäästi. Seurauksena nouset hiekalta istumaan ja katsomaan mitä tapahtuu. Pojat lopettavat mekastamisen ja lähtevät. Siispä takaisin makuuasentoon hiekalle ja kops, - pää osuukin hiekkaan, eikä pään alle laitettuun käsilaukkuun. Pojat aiheuttivat hämäyksen rähinällään ja kun pää ei ollut enää käsilaukun päällä, niin joku toinen pojista oli asettunut taakse ja nappasi laukun mukaan kun nousi katsomaan mitä tapahtuu. Alä kuvittele, että varkaat eivät pään alla olevaa käsilaukkua tietämättä vie -  niin, ehkä ei, mutta joskus hiekalta on noustava. Joten mitä tästä taas opimme, älä vie rannalle mukanasi kovin paljoa rahaa tai koko omaisuuttasi, koska aina löytyy jokin uusi tapa, miten rantapummit onnistuvat viemään rahat tai omaisuuttasi. Jos asut asunnon ylimmässä kerroksessa, muista ulos lähtiessäsi lukita kaikki ikkunat, sillä eräät ovat oppineet uuden tavan tulla asuntoon katon kautta. Ei pelkästään hyppäämällä asuntoon avoinaisen ikkunan kautta ensimmäisestä kerroksesta!